dilluns, 24 de maig del 2010

La Generalitat dóna 3 milions per millorar urbanitzacions del Camp

Deu urbanitzacions de les comarques de l'Alt i el Baix Camp i també el Baix Penedès rebran ajuts de gairebé tres milions d'euros per a redactar els plans de millora, per poder complementar els processos d'urbanització de les urbanitzacions que, en molts casos, presenten importants deficiències.

Moltes d'elles van ser creades durant la dècada dels setanta del segle passat. Els seus veïns van comprar les parcel·les amb promeses de serveis: carrers pavimentats, canalitzacions d'aigües i fins i tot piscines. Però mai han arribat. Per això ara la Llei de millora d'urbanitzacions amb dèficits arribarà com aigua beneïda perquè permetrà donar un impuls als processos de millora d'aquestes urbanitzacions.

En total, en aquesta primera convocatòria, el departament de Política Territorial i Obres Públiques de la Generalitat de Catalunya destina gairebé deu milions d'euros a desenvolupar la Llei. I al Camp de Tarragona els beneficiaris són: Mas Bermell de Querol amb una subvenció de 300.000 euros; Mas d'en Parés a Aiguamúrcia amb 300.000 euros; Mas del Plata a Cabra del Camp amb un ajut de 194.605 euros; Les Boveres de Puigpelat amb un ajut de 289.650 euros. A la comarca veïna del Baix Camp els projectes sel·leccionats són per a les urbanitzacions Masies Catalanes de l'Albiol amb 300.000 euros; Mar de Riudecanyes a Riudecanyes amb 298.484 euros; Planes del Rei a Pratdip amb una subvenció de 240.000 euros; Roca Bruna de Maspujols amb un ajut de 300.000 euros i Masos d'en Blader a Montroig del Camp amb un ajut de 300.000 euros.

Finalment, el darrer projecte del Camp subvencionat és el que correspon a la urbanització Talaia Mediterrània al Motmell, amb un ajut de 300.000 euros. Aquests diners permetran finançar la redacció dels programes per a regularitzar la situació urbanistica que pateixen aquestes urbanitzacions per donar pas als processos d'execució de les obres que, en bona part dels casos, són esperades per els propietaris de les finques des de fa dècades.

Diaridetarragona.com