diumenge, 5 de juny del 2011

Jo voto, tu votes i ells pacten com els hi dona la gana...

El ajuntaments i els seus governs s'estan acabant de configurar i semble que hi ha de tots els colors.

En el cas de Sant Antoni de Vilamajor, municipi que anem seguint de molt aprop, el Bloc de una de les seves urbanitzacions (Les Pungoles) publica el següent:

"Certament, el nou govern de San Antoni de Vilamajor ha nascut orfe de valors ideològics.
Subratlla l’ ABM en paraules de la nova Alcaldessa que “hem segellat un pacte plural on hi han tingut cabuda tots aquells que amb sentit comú tenen com a prioritat treballar pel poble“. ( entenem per tant que la resta de formacions polítiques que representen quasi el 34% del poble, i que no formen part de l’ acord de govern son forces sense sentit comú. )
Una conjunció de partits que, conclou, han posat “per davant el bé comú abans que el propi“. Home, un pacte CiU-ERC-PP no sembla que respongui al interès comú dels votats del PP ni de ERC, si no més aviat als interessos dels seus caps de llista.
A partir d’ aquest acord s’ ha volgut buscar que ” el municipi tingui un govern estable i amb ganes de treballar per a tothom, no només per a uns quants“.
PUSA no és un partit que miri sols per uns quants, no ens equivoquem. La gent que vivim a les urbanitzacions també volem un poble millor, perquè fem vida també al nucli urbà. Portem els nens a l’ escola, anem al metge de capçalera, esmorzem al bar i comprem el pa o el menjar al “super”.No som un partit d’ uns quants, som un partit de tots que vol millorar la situació dels més oblidats del municipi i que en definitiva son els veïns de les urbanitzacions.
ERC-Reagrupament.Cat ha assegurat que s’ ha volgut sumar a la proposta de Berdala perquè va fer un plantejament “molt obert“, oferint a totes les formacions integrar-se al govern i treballar pel municipi.
La veritat es que aquest pacte fa mal als ulls, a la panxa i sobre tot al cor. Mirant la propaganda electoral de ERC-Reagrupament es llegeix el següent: “…prenent com a referències Sant Antoni ( CiU ) i Llinars ( ERC ) veiem que cada un d’ aquests municipis te des de fa anys el mateix partit al govern. A Sant Antoni 12 anys seguits i a Llinars 8. Sembla que els d’esquerra a Llinars han fet en vuit anys mes feina que els de CiU en dotze a Sant Antoni. Volem continuar així?. Sabem el que volem?“. Doncs sembla que si, perquè ERC s’ ha confós o bé el pacte és amb els mateixos que han governat Sant Antoni els darrers 12 anys.
A l’ Espardenya nº 3 ( maig de 2011 ), que és la revista oficial de ERC a Sant Antoni s’ ens diu: “..Realment l’ Estatut de Catalunya és mort i ara em d’esperar que alguns polítics patriotes i agosarats facin el pas endavant, cap una independència sense complexos”.
Doncs bé ara resulta que el camí cap a la independència passa per formar un govern amb el PP. Un partit que ha fet de la lluita contra Catalunya la seva marca d’ identitat nacional.
El mateix podríem dir del PP, que a l’ hora de criticar la immersió lingüística, l’ Estatut, el tripartit, el pacte del tinell, etc, etc, no s’ ha estat de res. Ara, resulta que davant l’oferiment d’ una regidoria, tot ha quedat a l’ oblit. ERC ja no és el dimoni disfressat de partit, ara és un honorable soci de govern.
I per a donar consistència a tot plegat, tenim a CiU que vol seguir conservant el poder com sigui i a qualsevol preu.
PUSA lamenta que la fotografia oficial del nou govern s’ hagi fet sense tenir el detall d’ haver-nos convidat a parlar, encara que fos tan sols per cortesia. PUSA ha estat la força més votada a Alfou i la segona a la resta d’ urbanitzacions, no creiem que els veïns de les urbanitzacions ens mereixéssim aquest menyspreu.
PUSA ha estat l’ únic partit dels 7 que van obtenir representació amb el que no s’ha reunit CiU per mantenir converses per formar govern.
Podran vendre que el pacte es plural, transversal i obert, però que ningú ens enganyi, es un pacte que es sustenta únicament amb interessos personals."
Realment sap greu veure que alguns ajuntaments, com el de Sant Antoni de Vilamajor ignoren encara la veu de la gen de les seves urbanitzacions i les seves necessitats, només per obtenir regiduries i poder a qualsevol preu. Combinacions estrambòtiques com la que s'ha donat a aquest municipi, sembla que es poden repetir cada legislatura més freqüentment. Ens apena, però enviem la força que calgui a aquells partits que lluiten contra tot això des d'abaix. Molts ànims!!


1 comentari:

ferran.calvera ha dit...

Hi haurà un nou govern i la gent del PUSA no hi serà, però això no vol dir que no tinguem veu dins l' Ajuntament. El lema del nostre partit va ser "La veu de les urbanitzacions a l' Ajuntament" i això és el que pensem fer.
Ens toca fer una oposició constructiva, plena de propostes per millorar les urbanitzacions i ser l' altaveu de tots els veïns de les urbanitzacions.
Quedem-nos amb la part més positiva. Fa 3 mesos ningú donava un euro per al PUSA, i ara resulta que som la tercera força a Sant Antoni.
Molta sort al nou govern de CiU-PP-ERC i AIV, en nosaltres trobaran un aliad sempre que les propostes de govern ho siguin per a tots els veïns del municipi, visquin a les urbanitzacions o al poble.

Gràcies UIM per el vostre recolzament des de el començament d' aquest nou projecte.