dissabte, 6 de novembre del 2010

Les urbanitzacions s’alcen contra l’Ajuntament de Llíria

Els veïns de l’Edeta denuncien que es vulnera la Llei al no contemplar les àrees semi-consolidades de la urbanització i que les obres no es fan per fases com estava acordat. Compromís dóna suport a la proposta i traslladarà la petició veïnal al ple de l'Ajuntament.

La majoria de veïns i propietaris de la Urbanització Edeta de Llíria s'han oposat a la proposta de Gestió Indirecta a través d'una empresa que ha acordat l'equip de govern del Partit Popular de la localitat. Aquesta proposta ignora que la urbanització és un “àrea semi-consolidada” i per tant no han de pagar infraestructures ja existents i executades pels veïns com l'aigua, la llum o el telèfon.

La proposta de Gestió Indirecta es va aprobar al ple de Llíria a mitjan de juliol en un ple extraordinari. A partir d’eixe moment els veïns de la Urbanització Edeta es van mobilitzar per a retirarla. En poc de temps han reunit les firmes que avalen que la majoria de veïns i propietaris no són favorables a la gestió triada pel govern del PP. Demanen a l'executiu local que es desenvolupe el P.A.I. per fases, com es va aprovar l'any 2002, on la primera fase era la construcció del clavegueram per a deixar d'abocar en fosses sèptiques i on es deixava la resta d'obres d'urbanització com la pavimentació de la calçada i voreres, enllumenat públic i condicionament de zones verdes, per a posteriors fases, les quals es farien en consens amb la majoria de propietaris.

La Coalició Compromís en el consistori de Llíria s'ha fet resó de les peticions veïnals, les quals han sigut traslladades al ple de la corporació a través d’una moció, la qual serà debatuda dijous vinent.

Segons el portaveu d'Iniciativa i regidor de Llíria, Paco García, un altre dels motius per els quals els veïns no estan conforme amb este tipus de gestió, és perquè l'Ajuntament, a través de l'Oficina de Gestió d'Urbanitzacions (AMIGU), no ha facilitat tota la informació. Paco García explica que “s’ha manipulat als veïns dient que les ofertes que van presentar unes quantes empreses eren preus tancats, que tindrien finançament i que les qualitats dels materials es farien segons les peticions veïnals”. Segons els portaveu son fets que no s'han contemplat en les Bases Particulars de licitació i que porta diversos apartats que poden encarir les obres fins en un 40% sobre el preu d'adjudicació.

García apunta que el PP vol fer pagar dos vegades uns serveis ja existents i establir un model que gestió poc aconsellable en èpoques de crisi: “el Partit Popular pretén fer una urbanització integral com si no existira cap edificació preexistent i açò suposa un gran desembossament econòmic de fins a 1.500 euros mensuals i que les economies familiars no poden afrontar”, va denunciar el portaveu.

El regidor d'Iniciativa espera que el PP respecte la voluntat dels veïns i les àrees semi-consolidadas i suspenga la tramitació de la licitació i complisca amb els acords que majoritàriament van ser assumits pels veïns l'any 2002 per a desenvolupar per fases i en consens la Urbanització Edeta de Llíria.