dilluns, 15 de novembre del 2010

Can Canyameres «satisfeta» amb les al·legacions de l’Ajuntament al Quart Cinturó


Satisfacció entre els veïns de Can Canyameres per les al·legacions que l’Ajuntament de Sentmenat ha presentat demanant que el Quart Cinturó es desplaci al sud del termemunicipal i s'allunyi dels habitatges de Can Canyamaeres i Pedra Santa.
L’Associació de Veïns de Can Canyameres es mostra convençuda que les seves mobilitzacions han contribuït a què «fins i tot els partidaris d’aquesta via» es mostrin ara d’acord a modificar-ne el traçat. Així, l’associació de veïns s’ha mostrat satisfeta perquè l’Ajuntament de Sentmenat «hagi rectificat respecte l’al·legació de l’any passat al Pla de Transport Metropolità de Barcelona, en què demanava que el traçat es desplacés més al nord», compactant-lo amb el gasoducte Martorell-Figueres i construïnt túnels a les proximitats de Can Canyameres i Pedra Santa.
Els veïns de Can Canyameres creuen que «som al bon camí per fer veure a les institucions que preservar els paratges naturals no està renyit amb l'anomenat ‘progrés’».
També han destacat el canvi de postura dels socialistessentmenatencs que, segons l’Associació de Veïns, en l’estudi informatiu del 2004 «demanaven que s’estudiessin les alternatives centre (l’actual proposta de traçat) i la centre nord» i ara, en canvi, s’han afegit a defensar la proposta de desplaçar el traçat al sud del terme.

Continuaran defensant el desdoblament de la C-155 com a alternativa

Així i tot, l’Associació de Veïns de Can Canyamerescontinuarà defensant a seva proposta de desdoblament de la C-155 Sabadell-Granollers, com a alternativa al Quart Cinturó, en considerar que és l’alternativa que tindrà menor impacte ambiental i que millor contribuirà a resoldre la mobilitat a la comarca.
També han demanat el traspàs de la via a la Generalitat de Catalunya per tal de preservar la integritat de Can Canyameres i preservar la Masia de Togores i el seu entorn.
Finalment, l’Associació de Veïns de Can Canyameres han volgut agrair la implicació dels signants de les diferents al·legacions presentades al traçat (350 l’any passsat i quasi 700 en la darrera al·legació), el suport rebut «al 100%» d’ERC, ICV-EUiA i ADENC en les seves reivindicacions i a CiU i PSC per la defensa del canvi de traçat.


Nadal promet millores en el projecte del Quart Cinturó

Per la seva banda, el conseller de Política Territorial i Obres Públiques, Joaquim Nadal va apostar, en una visita a Sabadell la setmana passada, per introduir millores al Quart Cinturó per potenciar-ne les prestacions i reduir-ne l'impacte.
Entre les poblacions on cal introduir els ajustaments de traçat més notables, el conseller va subratllar Sentmenat, Sabadell, Lliçà d'Amunt i les Franqueses del Vallès.





Publicat a Sentmenat.com