diumenge, 23 de maig del 2010

L'Ajuntament de Tarragona es farà càrrec dels problemes d'enllumenat de la urbanització Cala Tamarit

L'Ajuntament de Tarragona ha decidit resoldre els problemes d'enllumenat a la urbanització Cala Tamarit després que l'empresa promotora de la urbanització, Icasa, plegués i no els garantís que acabaria les obres d'enllumenat ni del clavegueram per falta de pressupost. Tot i que fa unes setmanes el consistori ja va anunciar que no abandonaria els veïns d'aquesta zona de Llevant, ahir, l'alcalde Ballesteros va explicar l'acord al qual han arribat amb l' associació de veïns La Móra-Tamarit. «Assumirem de manera subsidiària el cost de l'enllumenat elèctric amb l'objectiu que els veïns no quedin sense llum i evitar la inseguretat ciutadana que es pot produir en casos com aquests. Ara bé, els diners que ara avancem seran recuperats. O bé ens ho pagarà la promotora o ho recuperarem per la via de les expropiacions de terrenys que encara té l'empresa», va dir el batlle.

Per la seva banda, el president de l'ens veïnal, Xavier Quintana, es va felicitar pels acords obtinguts amb l'Ajuntament i pel compromís en dos temes (Tamarit i la Móra) «que sabem que no són de competència municipal però en els quals els veïns necessitàvem una urgent solució».

Sí a la depuradora

El màxim representant municipal també va anunciar que l'Ajuntament ha acordat amb l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) la solució al problema de les aigües residuals que acaben a la riera de la Móra. Segons Josep Fèlix Ballesteros, la depuradora sí que es construirà, però es durà a terme un tractament terciari de l'aigua, i això significa que l'aigua que surti no estarà contaminada i serà «perfectament utilitzable».

També va destacar el compromís de l'ACA que l'aigua que surti de la depuradora ho farà baixant per un filtre verd, seguint l'autopista, que servirà per mantenir una zona verda. Això es reforçarà amb la creació d'un tanc de tempestes, una protecció més per evitar que pugui arribar aigua a la riera en cas de forta pluja.

Ballesteros també ha dit que l'ACA s'ha compromès a cobrir el tram final de la riera de la Móra, ja que és una «demanda llargament reivindicada» pels veïns, que volen construir una rambla per poder passejar.


El Punt.cat